Audio Control Kerken

Kerken

Geluid in kerken

Met name de klassieke, oude kerken zijn groot, hoog en imposant. Vroeger zijn deze kerken zo ontworpen om zonder geluidsinstallatie te kunnen functioneren. De predikanten van destijds kregen speciale opleidingen om luid en duidelijk te spreken. Vooral het volume en de articulatie werden daarin benadrukt. Met behulp van klankkaatsers boven de kansel werd het geluid ver de kerk in gedragen waardoor de predikant achterin ook verstaanbaar was. Door de opkomst van de geluidsversterking werden de eisen aan (s)preek-opleidingen in de jaren vijftig bijgesteld. De klankkaatsers waren immers niet meer nodig en de predikant hoefde niet meer rekening te houden met zijn volume en articulatie.
Momenteel zijn de kerken daardoor aangewezen op de eigentijdse technische mogelijkheden op het gebied van geluidsversterking. Echter… diezelfde oude kerken hebben nog steeds de akoestische eigenschappen van weleer. Dit geeft de moderne installateur nogal wat hoofdbrekens. Elke versterking gaat immers zijn eigen leven lijden over de bestaande akoestiek. Zo is het mogelijk dat je de predikant driemaal per seconde hetzelfde hoort zeggen, niet echt wenselijk. Begrijpelijk dat deze kerken om speciale technieken vragen om de bestaande akoestiek te nivelleren. Dit is alleen mogelijk met geluidsversterking waarin de luidsprekers speciale afstraalkarakteristieken hebben.

AV Media Planet adviseert

AV Media Planet is sinds 1975 een specialist in adviseren en installeren in kerken.
Vele honderden kerken hebben een installatie van AV Media Planet.
Wij merkonafhankelijk en we kunnen hierdoor verschillende mogelijkheden voorleggen.

Wij kunnen bijvoorbeeld zorgen voor de volgende hulpmiddelen:

Professioneel geluid
Ringleidingsysteem voor slechthorenden
Camerasysteem
Streaming audio- en beeld via internet
Kerkradio, kerkTV
Projectieschermen & projectoren / beamers

De specialisten van AV Media Planet denken graag met u mee!
Na inventarisering maken wij altijd een vrijblijvende en transparante offerte voor u.
Ervaar onze ouderwetse klantvriendelijkheid en service. Wij komen graag met u in contact.

U kunt contact opnemen met onze verkoopafdeling per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of per telefoon 010-2 460 460.

Onderwijs Overheid Zakelijke dienstverlening Zorg en welzijn
Handel en industrie Kerken Uitvaart Retail en horeca